Modern en niet standaard

de juni editie van Kavel&Huis is uit

juni editie Kavel&Huis

Zelf een huis bouwen, modern en niet standaard. Dus niet uit een catalogus, maar ontworpen door een architect met moderne en praktische stijl. Dat was de wens van de opdrachtgever van dit woonhuis aan de Gele Lis in Den Haag. In de juni editie van het blad Kavel&Huis vertellen ze uitvoerig over de realisatie van hun droomhuis op dit dubbelkavel aan de rand van de Delftse Hout. Lees het hier

Bouwen met Hout

Kavel&Huis is een magazine voor iedereen die een kavel wil kopen en een eigen droomhuis wil realiseren. In deze editie wordt uitgebreid stil gestaan bij bouwen met hout. Het huis aan de Gele Lis is deels gebouwd in houtskeletbouw en voor 50% bekleed met een houten gevelbekleding van Western Red Cedar, afgewerkt met Sansin Enviro Stain. Mede om de goede isolatie waarde wint bouwen in houtskeletbouw steeds meer terrein. Daarnaast is hout een duurzamer materiaal en heeft een lagere carbon footprint dan veel andere steenachtige materialen.

IkbouwinDenHaag

de loopbrug, de keuken én de videIn 2015 kochten Maartje en Rik dit dubbelkavel, uitgegeven door de gemeente Den Haag in het kader van de IkbouwinDenHaag. In hun zoektocht naar een architect zagen zij voorbeelden van ons bureau in een van de inspiratieboeken. “De stijl van Geraldine, modern en praktisch”, sprong hieruit. En ze waren op zoek naar ruimte, veel lichtval en iets aparts. Een huis met een wow-factor. Na een aantal jaar woonplezier zijn ze het meest trots “op de in het oog springende ruimtes, zoals de loopbrug, de keuken én de vide. Als mensen bij ons binnen komen, kijken ze direct omhoog”

De Wauw-factor

De loopbrug, de keuken én de vide

Lees de hele reportage van dit moderne en niet standaard huis in Kavel&Huis. Het blad is te koop bij o.a Bruna en Ako of te bestellen. Voor iedereen met zelfbouw plannen is een abonnement een aanrader.