Architect aan Zet

Architect aan Zet (AAZ) is een manier om bouwen en verbouwen in delen van Rotterdam makkelijker te maken. Een omgevingsvergunning aanvragen is niet nodig. Zo kunnen zelfbouw projecten en verbouwingen sneller worden gerealiseerd.

Architect2GO is een van de gecertificeerde architectenbureaus dat is aangesloten bij Architect aan Zet. Wanneer je ons bureau inschakelt voor jouw project is een vergunningsaanvraag niet meer nodig.

Bouwen met Architect aan Zet
Dak met zinken felsbanen

Waarom Architect aan Zet?

In Rotterdam moeten veel woningen gebouwd en verbouwd worden. Om ervoor te zorgen dat dit goed gebeurt, doen marktpartijen aan kwaliteitszorg. Daarnaast moet ook een vergunning bij de gemeente worden aangevraagd. Dat is een dubbele toetsing en vaak vertraagt dit de bouw. De gemeente wil nu de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van projecten met weinig ruimtelijke en bouwtechnische risico’s direct bij de gekwalificeerde architect leggen. Hierdoor kan de bouw van een woonhuis met enkele  maanden verkort worden.

Wanneer je gebruik maakt van een gekwalificeerde architect, hoef je geen omgevingsvergunning aan te vragen en ook geen leges (kosten) te betalen. Hiervoor heeft de gemeente toestemming gekregen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op basis van de Crisis- en herstelwet.

bron: Architect aan Zet Rotterdam

Hoe werkt het?

Stel je wilt een nieuw huis bouwen of gaan verbouwen. Op deze kaart ziet je of jouw locatie in het groene gebied ligt en dus in aanmerking komt voor Architect aan Zet. Je belt ons voor eerste vrijblijvende kennismaking om jouw plannen te bespreken. Wanneer je besluit om samen met ons een ontwerp voor jouw nieuwe woning of verbouwing te maken, melden wij het project aan bij het AAZ-programma. Realiseer je wel dat wij alleen AAZ projecten kunnen realiseren als wij een volledige opdracht krijgen. Dat betekent dat we van eerste schets tot oplevering betrokken zijn. Daarmee word je dus helemaal ontzorgd!

Omdat een omgevingsvergunning niet nodig is, is de doorlooptijd sneller. Daarmee blijven lange procedures achterwege. Onafhankelijke kwaliteitsborgers zorgen voor extra controle van architect, constructeur en aannemer.

Klinkt dit interessant en benieuwd naar onze ideeën? Maak een afspraak.

Grote woonkeuken

Wil jij bouwen met Architect aan Zet?