artikel in Excellent Magazine

Villa Utrecht in Excellent Magazine

Villa Utrecht staat in Excellent Magazine. In de kersteditie van Excellent Wonen & Leven verscheen een prachtige reportage van deze metamorfose. In 2018 en 2019 maakten wij het ontwerp voor dit project. Na 2 jaar was de eerste fase afgerond. Afgelopen voorjaar is fase twee met een compleet tuinontwerp inclusief zwembad gerealiseerd. Na vijf jaar is het plaatje compleet en het resultaat geweldig. Wij zijn trots op dit project.

Licht en Ruimtelijk

De verbouwing van Villa Rijnsweerd Utrecht heeft geleid tot een complete renovatie van het bestaande woonhuis uit de jaren ’60. En geheel in stijl met de bestaande architectuur heeft een complete metamorfose plaats gevonden. Het resultaat is een modern en gezellig familiehuis. Met veel licht en zichtlijnen is de hokkerige indeling is veranderd in een helder en ruimtelijk plan. De ruimtes staan in open verbinding met elkaar zonder dat intimiteit van een plek verloren gaat. En de slanke kozijnen, ramen en puien van Metaglas halen veel licht naar binnen. Hierdoor ontstaat overal een sterke verbinding tussen binnen en buiten.

Bij binnenkomst in de dubbelhoge hal ervaar je direct de openheid. Door de dubbele deuren van staal en glas betreed je het lichte en zonnige eetgedeelte. De grote tafel nodigt uit samenzijn, zoals diners met familie en vrienden. Maar ook een spelletje met het hele gezin. Links bevindt zich een grote woonkeuken met een kookeiland met bar van bijna 5 m lang en 1,2m breed. Aangrenzend een gezellige speelkamer, die met een schuifdeur kan worden afgesloten. Aan de andere kant een berging maar ook een ruime bijkeuken voor natte jassen en vieze laarzen. Kijk je naar rechts, bij binnenkomst, dan zie je een knusse zithoek met TV en haard. Ook een aparte thuiswerkplek ontbreekt niet, dus helemaal van deze tijd.

artik