Verbouwing jaren 60 villa

De verbouwing van Villa Rijnsweerd Utrecht heeft geleid tot een complete renovatie van het bestaande woonhuis uit de jaren ’60. Geheel in stijl met de bestaande architectuur heeft een complete metamorfose plaats gevonden en is een modern familiehuis gerealiseerd. De hokkerige indeling is veranderd in een ruimtelijk plan met veel licht en zichtlijnen. Ruimtes staan in open verbinding met elkaar zonder dat intimiteit van een plek verloren gaat. De slanke kozijnen, ramen en puien van Metaglas halen veel licht naar binnen. Hierdoor ontstaat overal een sterke verbinding tussen binnen en buiten.

Bij binnenkomst in de dubbelhoge hal ervaar je direct de openheid. Door de dubbele deuren van staal en glas betreed je het lichte en zonnige eetgedeelte. De grote tafel nodigt uit samenzijn, zoals diners met familie en vrienden. Maar ook een spelletje met het hele gezin. Links bevindt zich een grote woonkeuken met een kookeiland met bar van bijna 5 m lang en 1,2m breed. Aangrenzend een gezellige speelkamer, die met een schuifdeur kan worden afgesloten. Aan de andere kant een berging maar ook een ruime bijkeuken voor natte jassen en vieze laarzen. Aan de andere zijde van het eetgedeelte een knusse zithoek met TV en haard. Ook een aparte thuiswerkplek ontbreekt niet, dus helemaal van deze tijd.

Via de houten ‘zigzag’ trap in de ruime hal kom je op de verdieping. Hier zijn 3 slaapkamers en een ruime, luxe badkamer.  Daarnaast hebben de ouders een eigen ‘vleugel’ met inloopkast en badkamer met dubbele douche. En logees zijn ook van harte welkom. Zij hebben een eigen slaapkamer met aangrenzende badkamer.

De villa is duurzaam gerenoveerd en voorzien van een hybride CV-ketel in combinatie met zonnecollectoren. Bovendien is het hele platte dak vol gelegd met 50 Pv-panelen.

Villa Rijnsweerd Utrecht

2020

Opdrachtgever
particulier

Aannemer
J.Morren Bouw
www.jmorrenbouw.nl

Metaglas (kozijnen, ramen en deuren)
www.metaglas.nl

Interieurontwerp & verlichtingplan
Architect2GO