Moderne bungalow in Nieuwveen

De moderne bungalow in Nieuwveen valt onmiddellijk op tussen andere nieuwe ontwerpen in het project De Verwondering. En dat niet iedereen op oudere leeftijd in een appartement of flat wil wonen, bewees deze opdrachtgever. Behalve een moderne bungalow met een ruime tuin, wilden zij ook een levensloopbestendige en onderhoudsarme woning.

De locatie en ligging op de zon hebben de functionele indeling bepaald. Het moest een zonnige en lichte woning worden. Daarom is gebruik gemaakt van  grote ramen en schuifpuien. Dit zorgt voor veel licht, maar waar nodig wordt het getemperd door een grote overstek. Samen met een buitenhaard vormt deze een heerlijk beschutte plek om te verblijven. In de zomer in de schaduw, en in het vroege voorjaar tot late najaar ook heerlijk beschut en warm.

Het huis is gebouwd in houtskeletbouw , want dit duurzaam en energiezuinig. De gevels zijn gemetseld met een licht grijze, beige steen van Hagemeister. De terugliggende gevels onder de overstek zijn wit gestukt, maar de schoorsteen en garage zijn gekeimd in een donkergrijze kleur. Het interieur is een schakeling van diverse ruimtes die vloeiend in elkaar overlopen. De slaap, kleed- en badkamer zijn privé gehouden en liggen op het koele noord-oosten. Maar de zuidzijde is heel open en  binnen en buiten lopen vloeiend in elkaar over. Daarnaast zijn de omliggende weilanden en golfbaan door de vele zichtlijnen  goed zichtbaar.

Bungalow Nieuwveen

2020

Opdrachtgever
particulier

Aannemer
Groenhart Houtskeletbouw BV
www.groenhart-houtskeletbouw.nl

Keukenontwerp
Architect2GO
WSB interieurbouw
www.wsbinterieurbouw.nl

Verlichtingsplan
Architect2GO i.s.m. Hoogspoor
www.hoogspoor.nl