Eigen huis ontwerpen en bouwen

Een eigen huis bouwen is leuk en wordt steeds makkelijker in Nederland. Recent zijn riante kavels aan het water in De Gouw, ten noorden van Kwintsheul in de verkoop gegaan. Omringd door watergangen, aan de rand van het Westland tussen Midden-Delfland en de kust. Dorpse gezelligheid in de nabijheid van de stad Den Haag. De grote kavels liggen op wooneilanden en alle tuinen grenzen aan het water. Bouwt u hier uw droomvilla met een bootje voor de deur?

Het ontwerp voor de villa Rietzanger past op diverse kavels of kan met weinig aanpassingen worden op een kavel worden ingepast. Het is een fijn familiehuis dat helemaal past in deze tijd. Met voldoende thuiswerkplek voor beide ouders en ruimte voor kinderen. De simpele basisvorm wordt bijzonder door het huis op te delen en de 2 volumes ten opzichte van elkaar te verschuiven. De schaduwwerking zorgt voor de nodige plasticiteit. De grote gemetselde schoorsteen, met 2 open haarden, is een markante verschijning.

Nieuwbouw villa Park van Buijsen

Voorgevel Villa De Gouw

Binnen vloeien ruimtes makkelijk in elkaar over zonder één grote ruimte te worden. In de ochtendzon kan een kop koffie aan het raam worden gedronken. de email worden gelezen. Met het draaien van de zon, verplaatst het leven zich naar de eettafel en zithoek aan de tuinzijde. De extra ruimte op de begane grond kan worden ingericht als speel- en televisiekamer of kantoor aan huis. Op de verdiepingen bevinden zich 4 grote slaapkamers, twee badkamers en veel bergruimte. In Pijnacker gaat binnenkort de eerste paal van een Rietzanger de grond in.

Markante schoorsteen met terrasoverkapping

Achtergevel met markante schoorsteen

Liever een huis dat helemaal naar jouw wensen is ontworpen? Neem dan contact met ons op. We gaan graag om tafel zitten om alle wensen en mogelijkheden te bespreken.

Hoe match je jouw droomhuis met het juiste kavel

Ben je op zoek naar een kavel? Dan kunnen wij ook helpen bij de keuze. Let bij de zoektocht op de positie van het huis op de kavel. Denk aan bezonning, uitzicht en gebruik van huis en tuin in relatie tot natuurlijk licht. Het is belangrijk dat het bouwkavel groot genoeg is voor het soort huis dat u wilt laten bouwen. Hoeveel kamers wilt u? Wilt u een garage? En hoe groot moet de tuin worden? Let ook goed op de vorm van het kavel wat u wilt kopen. Die kan bepalend zijn voor het type villa dat u kunt laten bouwen. Een vierkant of rechthoekig bouwkavel is in veel gevallen het meest praktisch.
Daarnaast hebben vrijwel alle kavels een kavelpaspoort waarin beschreven staat welke regels van toepassing zijn voor de bebouwing. Vaak lijken die veel mogelijkheden uit sluiten, maar met behulp van een architect blijkt er vaak veel meer mogelijk dan gedacht.

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden in Nederland. Kavelprojecten zijn o.a. te vinden op Zelfbouw in Nederland. Maar kijk ook eens naar het project Vroondaal in Den Haag

Heb je jouw oog op kavel laten vallen, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw droomhuis met ons te bespreken. Onze contactgegevens staan hiernaast.