Bouwen met Architect aan Zet

Architect aan Zet (AAZ) is een manier om bouwen en verbouwen in delen van Rotterdam makkelijker te maken. Een omgevingsvergunning aanvragen is niet nodig. Zo kunnen zelfbouw projecten en verbouwingen sneller worden gerealiseerd.

Architect2GO is een van de gecertificeerde architectenbureaus dat is aangesloten bij Architect aan Zet. Wanneer je ons bureau inschakelt voor jouw project is een vergunningsaanvraag niet meer nodig.

Voorgevel

Voorgevel Park 16Hoven

Om welke bouwprojecten gaat het?

Het gaat om bouwprojecten die passen binnen het bestemmingsplan én die een laag ruimtelijk en bouwtechnisch risicoprofiel hebben zoals:

  • Een of twee ééngezinswoning(en). Dat kunnen bijvoorbeeld twee vrijstaande woningen naast elkaar zijn, een of twee rijtjeswoningen naast elkaar of één twee-onder-een-kap woning. Dat kan nieuwbouw of renovatie zijn. Ook klushuizen en tiny houses vallen hier onder.
  • Een op de grond staand bijbehorend bouwwerk, mits niet hoger dan 10 meter. Bijvoorbeeld een aanbouw, een serre, een tuinhuis of een atelier
  • Voor mantelzorgwoningen gelden aparte, landelijke regels. U vindt deze regels op rijksoverheid.nl
  • Een dakopbouw op een eengezinswoning waarbij geen extra woningen worden gerealiseerd
  • Een dakterras op een eengezinswoning
  • Een dakkapel op een eengezinswoning

Hoe werkt het?

Stel je wilt een nieuw huis bouwen of gaan verbouwen. Op deze kaart ziet je of jouw locatie in het groene gebied ligt en dus in aanmerking komt voor Architect aan Zet. Je belt ons voor eerste vrijblijvende kennismaking om jouw plannen te bespreken. Wanneer je besluit om samen met ons een ontwerp voor jouw nieuwe woning of verbouwing te maken, melden wij het project aan bij het AAZ-programma. Realiseer je wel dat wij alleen AAZ projecten kunnen realiseren als wij een volledige opdracht krijgen. Dat betekent dat we van eerste schets tot oplevering betrokken zijn. Daarmee word je dus helemaal ontzorgd!

Omdat een omgevingsvergunning niet nodig is, is de doorlooptijd sneller. Daarmee blijven lange procedures achterwege. Onafhankelijke kwaliteitsborgers zorgen voor extra controle van architect, constructeur en aannemer.

Klinkt dit interessant en benieuwd naar onze ideeën? Maak een afspraak. Ook als je niet in Rotterdam gaat bouwen.