Wonen in Oude Leede

Wonen in Oude Leede is leven in een oase van groen. Van tijd tot tijd komen er kavels beschikbaar in dit gebied. Ondanks de drukte van de Randstad is het mogelijk om hier een ruim kavel te kopen en een eigen huis te realiseren. De bouw van deze villa aan de OudeLeedeweg 32a in Pijnacker-Nootdorp is in 2020 gestart en begin dit jaar afgerond en opgeleverd.

Nieuwbouw Oude Leede

Villa Oude Leede

Het ontwerpproces voor dit bijzondere huis is met veel zorgvuldigheid doorlopen. De bestaande regelgeving voor buitengebieden, het uitzicht over de weilanden én de wensen van de opdrachtgevers waren bepalende uitgangspunten. En deze hebben geleid tot een ontwerp dat op alle vlakken past als een maatpak.
In het ontwerp van de plattegronden, maar ook de doorsnedes, zijn deze zichtlijnen meegenomen.  Vanuit diverse plekken in het huis ervaar je prachtige vergezichten en is de weidsheid van de omgeving voelbaar, niet in de minste plaats door de grote glaspartijen en ramen, die een prachtig uitzicht op het polderlandschap geven. Hierdoor is een heel licht huis ontstaan.

Schuifraam van Metaglas

Natuurgevelsteen gecombineerd met zink en aluminium

Het materiaalgebruik bestaat uit een combinatie van natuursteen, houten gevelbekleding, aluminium en zink. Hierdoor heeft iedere gevel een eigen accent en specifieke uitstraling gekregen. Een zeer zorgvuldige detaillering van materiaalaansluitingen maken het ontwerp compleet.

Zicht op Delft

Vanaf de Oude Leedeweg strekt zich een gebied met weilanden uit en reikt het zicht zover als Delft en de TU Campus. En deze polder blijft in de toekomst onbebouwd. Vanuit diverse standpunten in het huis ervaar je het omringende landschap. Een weids uitzicht als dit is dan ook vrij zeldzaam midden in de Randstad en de metropoolregio Rotterdam-Den Haag, maar dat maakt kavels in Oude Leede zo uniek. Ondanks de ligging in het open weideland, zorgt de vorm ook voor bescherming tegen weer en wind waardoor een zonnig terras ontstaat.

Bouwen in de polder

Wonen in de polder

Bouw- en aannemingsbedrijf C.Spek heeft de bouw van dit huis gerealiseerd. Voor ons alweer het 5e project dat we met veel plezier en naar volle tevredenheid met deze aannemer hebben gebouwd.

De Groen Hoeve is een nieuw project in Oude Leede. Ruime kavels met een vergelijkbare regels. Bekijk het kavelpaspoort en neem contact met ons op voor een eerste schets.