Kantoortje gezien, kastje dicht

Een thuiskantoor in een kast is een efficiënte compacte werkplek. Aan het eind van je thuiswerkdag sluit deze thuiswerkplek af en onttrek je volledig aan het oog. En dat kan heel prettig zijn wanneer je veel thuis werkt.

Thuiskantoor in de kastThuiskantoor in de kast

Een thuiswerkplek in een kast is op verschillende manieren te maken, van simpel tot uitvoerig design. Simpel is een bestaande kast (deel) te ontruimen, onderste planken eruit en je hebt een Thuiskantoor in de kast. Misschien heb je nog wel een oude Ikea kast staan. Bij voorkeur is de kast 60cm diep. De meeste kledingkasten hebben deze diepte. Heb je die niet dan kun je een plank van minimaal 60 cm, maar liever 70 of 80 cm diep op een kastplank bevestigen. Je hebt namelijk wel voldoende afstand tot een laptop of beeldscherm nodig. De breedte van de kast maakt niet zoveel uit, maar vanaf 80 cm breed kun je wel je werken met een laptop. Maak je kantoorkast jouw plek met een lampje, een plantje en leuke plaatjes op de achterwand.

Deze oplossing voor is ook ideaal als je op zoek bent naar een extra werkplek voor een kind. Haal (tijdelijk) een van de kledingkasten leeg en maak een kinderbureau. Indien de kast verstelbare planken heeft, kun je het werkblad op de juiste hoogte plaatsen.

Thuiskantoor in de kast.Thuiskantoor in de kastMaak je Kantoorkast persoonlijk