Werkplek onder de trap

Creëer dan een werkplek onder de trap. Deze loze ruimte lijkt vaak te klein om nuttig te gebruiken, maar biedt mooie mogelijkheden. Heb je weinig extra ruimte om een Thuiswerkplek te maken, dan is dit een oplossing. Je kunt er een klein bureau in zetten. Maar je kunt er ook een bureau inbouwen en er een vaste werkhoek voor alle huisgenoten van maken. Met een aantal planken heb je direct opbergruimte voor boeken, paperassen en eventueel een printer.

Breng jouw eigen sfeer op deze plek. Door de muur achter de werkplek onder de trap een lik verf te geven of een aantal favoriete foto’s of kunstwerken op te hangen wordt dit helemaal jouw eigen plek. Of vrolijk de boel op met een leuk behang. Je kunt nog een stap verder gaan en de wand bekleden met hout of kurk. In het laatste geval heb je direct een handig prikbord. Zeker leuk als kinderen hier zitten met hun thuisschoolwerk.

En heb je de trapkast omgebouwd tot werkplek? Dan doe je aan het eind van een kantoor dag gewoon de deur dicht achter je dicht en ga je ‘lekker naar huis’. Dagje vrij genomen? Dan laat je de kast en dus je werkplek gewoon voor wat hij is.