Woonboot metamorfose in Vtwonen

De woonboot metamorfose  in Amsterdam van Tamara en Rogier heeft een mooie plek in een julinummer van VT-wonen gekregen. Deze prachtige fotoreportage doet verslag een ware metamorfose van de woonboot die zij kochten. Lees hoe zij door een complete make-over van deze boot nu 24/7 een vakantiegevoel hebben.

De oude woonboot was somber en voelde benauwd. Geraldine Dijk kwam al heel snel met de suggestie om het plafond eruit te breken. De eerste stap naar een woonboot metamorfose was gezet. Hierdoor leek een plan voor een speelzolder te sneuvelen, maar daar kwam een veel betere plek voor terug. De dakramen hoog in de kap geven een zee van licht, maar ook verkoeling in de warme zomermaanden.

“Tamara en Rogier namen een architect (Architect2GO) in de arm voor de basis indeling. Bij woonarken gelden ook andere regels dan bij stenen huizen. Dus zorgde de architect ook meteen voor alle vergunningen.”

Zweeds interieur

Lichte loft op het water

Wonen met een permanent vakantiegevoel

“We vielen voor de speelse indeling van de woonark. Verschillende ruimtes staan met elkaar in verbinding en zijn via trappen bereikbaar. Zo ligt de keuken iets lager. Aan het grote kookeiland ontbijten we vaak en de kinderen chillen graag op de entresol boven de woonkamer.”

De oude eigenaresse van de woonboot is nog een keer komen kijken, maar herkende haar oude huis bijna niet meer. Het oude interieur heeft plaats gemaakt voor een lichte loft met Zweeds design op het Amsterdamse water