De Werkflat

Thuiswerken met de dynamiek en voordelen van een flex-office

We hebben massaal gehoor gegeven aan het verzoek om zoveel mogelijk thuis te werken. Velen hadden al een incidentele of wekelijkse thuiswerkdag. Soms zwaarbevochten omdat de werkgever niets ziet in thuiswerken. Maar steeds vaker een voorwaarde in het contract. Veel Nederlanders bevalt het goed, maar uit onderzoek blijkt dat met name de jongere generatie (18-35) minder enthousiast is.  Zij zitten veelal alleen thuis en missen het contact met anderen.

Gaan we, wanneer we weer ‘mogen’, ons kantoor volledig vaarwel zeggen? Vermoedelijk niet. Thuis missen we de sociale contacten en is het aanbrengen van een werkstructuur soms lastig. Fulltime thuiswerken is daarom niet wenselijk, maar structureel 1 of 2 dagen in de week vanuit huis je taken doen kan heel goed.
Naast werknemers in loondienst bestaat inmiddels een grote groep ZZP-ers, kleine ondernemers met eenmanszaken of een beginnende start-up. Vanuit een financieel oogpunt of de kleinschaligheid  ligt thuiswerken vaak voor hand. Maar ze missen de dynamiek en faciliteiten van een (flex-) kantoor en hebben ook ene behoeft om professioneel over te komen.

Architect2GO heeft een concept voor wonen met kantoor aan huis én de dynamiek en faciliteiten van een flex-office, De Werkflat.

De Werkflat

Je eigen studio of appartement al dan niet met een eigen werkkamer met direct toegang tot de eigen tot een open workspace. Of je koopt een aandeel in de werkruimte en maakt als Co-worker gebruik van de diversiteit aan werkplekken en vergaderruimtes. Met een lunchtafel voor aanspraak, een tafeltennistafel voor de korte pauze en altijd goede koffie van de espressobar op de begane grond aan de straat. Misschien neemt een kapper wel een aandeel in De Werkflat.  Of is er ruimte voor een kleinschalige kinderopvang. De vrijdagmiddagborrel op het dakterras met wellicht ook plek voor een gezamenlijk moestuin. Alles is mogelijk!
Co-living samen met Co-working, zo ziet dat eruit.