Compact en ruimtelijk

Dit woonhuis in Den Haag met hoge boekenkast is het resultaat van een bijzonder wensenpakket. Naast de gebruikelijk wensen van een licht en ruimtelijk huis kregen wij nog 2 belangrijke eisen mee. De grote hoeveelheid boeken én 7 fietsen moesten een plek krijgen. En de fietsen bij voorkeur niet in een los schuurtje in de tuin.

Met een beperkt budget hebben we een compact huis met grote ruimtelijke kwaliteiten weten te ontwerpen. In het midden van de woning bevindt zich een vide. Dit geeft een enorme ruimtelijkheid en verbindt beneden en boven met elkaar. In deze vide staat een 6 meter hoge boekenkast. Een prachtige eyecatcher die de enorme boekencollectie van de opdrachtgevers kan herbergen. De bovenste planken zijn bereikbaar met verschuifbare ladder. Maar ook vanuit de werkkamer die in open verbinding staat met de vide.

Deze compacte woning is gebouwd in Mariahoeve binnen het programma Ik Bouw in Den Haag. Een succesvol en populair zelfbouwprogramma. Het platte dak is voorzien van zonnepanelen en sedumvegetatie. Samen met de hoge isolatiewaarde van de gevels is dit huis bijna een nul-op-de-meter woning.

Woonhuis Den Haag – Mariahoeve

2015

Opdrachtgever
particulier

Aannemer
Variahuis

Kavelverkoop
IkbouwinDenHaag

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen