Wonen in Oude Leede

Wonen in Oude Leede is wonen in een oase. De bouw van deze villa aan de OudeLeedeweg 32a in Pijnacker (Oude Leede) is in volle gang. Begin 2020 is de bouw gestart en in mei is het hoogste punt bereikt!

De zinken kap voor villa Oude Leede

Het ontwerpproces voor dit bijzondere ontwerp is met veel zorgvuldigheid doorlopen. De bestaande regelgeving voor buitengebieden, het uitzicht over de weilanden én de wensen van de opdrachtgevers hebben geleid tot ontwerp dat op alle vlakken past als een maatpak.
Vanuit diverse standpunten in het huis is het omringende landschap op veel manieren te ervaren. Een weids uitzicht als dit is vrij zeldzaam midden in de Randstad en de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Dat maakt kavels in Oude Leede zo uniek.

Het materiaalgebruik bestaat uit een combinatie van natuursteen, houten gevelbekleding, aluminium en zink. Iedere gevel heeft hierdoor een eigen accent en specifieke uitstraling. Een zeer zorgvuldige detaillering van materiaalaansluitingen maken het ontwerp compleet.

Zicht op Delft

De polder tussen Delft en Oude Leede blijft onbebouwd. Vanaf deze zijde van de Oude Leedeweg strekt zich een gebied met weilanden uit en reikt het zicht zover als Delft en de TU Campus.  In de ontwikkeling van de plattegrond zijn de zichtlijnen meegenomen. Daardoor ontstaat een heel licht huis. Vanuit diverse plekken in het huis ervaar je prachtige vergezichten en is de weidsheid van de omgeving voelbaar.

Kijk op Delft vanuit villa Oude Leede